Maine Emergency Medicine Leadership Summit*

Virtual Zoom Meeting Agenda

April 4, 2024

<u>Join Zoom Meeting</u> | Meeting ID: 814 0238 0152 | Passcode: 685999 One tap mobile +13092053325,,81402380152# US

7:45 AM	Login and Welcome	
8:00 AM	Legislative Update – Hot Issues for 2024 Anne Sedlack, JD, Maine Medical Association	30 minutes
8:30 AM	MOUD in the ED: Progress and Challenges Lisa Letourneau, MD, MPH, Maine DHHS	30 minutes
9:00 AM	Understanding the Needs of Patients with Disabilities: Ways to Improve Care in the Emergency Department Mars Hammond, MSW, Maine Behavioral Health Holly Maniatty, Sign Language Interpreter	45 minutes
	Sara Nappi M.Ed The Iris Network	
9:45 AM	Stretch & Bio Break	15 minutes
10:00 AM	EMS Update Kelley Meehan-Coussee, MD, FACEP, Maine EMS Medical Direction and Practices Board Pete Tilney, DO, FACEP, FAAEM, EMT-P, LifeFlight of Maine	60 minutes
11:00 AM	Telehealth Services for Maine Outpatient Care Jamilyn Murphey-Hughes, LCSW Northern Light Acadia Hospital	45 minutes
11:45 AM	Lunch and Bio Break	15 minutes
12:00 PM	ACEP Update Jeffrey Goodloe, MD, FACEP, ACEP, Hillcrest Medical Center Emergency Center in Tulsa, OK	45 minutes
12:45 PM	Emergency Department Accreditation: ACEP's Timeline and Options Jay Mullen, MD, FACEP, BlueWater Health Nicole Tidwell, Senion Accreditation Prog. Mgr., ACEP	30 minutes
1:15 PM	Managing disasters from the foot of the bed: Leadership observations from October 25 th Sheldon Stevenson, DO, FACEP, Central Maine Medical Center	45 minutes
2:00 PM	Closing Remarks Andrew Ehrhard, MD, FACEP, MEACEP President	